CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, March 30, 2011

:: MD UKM 2011 ::

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. tiada kata2 yg dapat menggambarkan kegembiraan hati ini atas nikmat kejayaan daripadaNya.. Sujud syukur padaMu Ya Allah..


Akhirnya, penat lelah selama 5 tahun akhirnya terbayar, apabila Prof Dato' Dr Raymond Azman Ali, Dekan Fakulti Perubatan UKM menyebut 'A113877 Nor Hidayah binti Abdul Ghani'.. Lantas terpacul dari mulutku Alhamdulillah sambil meraut muka. Kelopak mata digenangi air, tapi bertahan kerana nama kawan2ku masih belum diumumkan.


30 Mac 2011, 4.30 ptg di Gallery PPUKM mencatat sejarah gemilang bagi UKM dgn 96.8% lulus dan membawa pulang MD UKM utk dibawa berarak sekeliling kampung. Hehe. Memang berdebar habissss!! Dato' dekan akan membaca nama mereka yg lulus sahaja. Siapa yg tidak disebut................


Aku habis exam pada 23 Mac 2011, dan exam officially tamat 25th Mac. So selama seminggu sambil menunggu result, tiada hari yg tidak keluar dari KTDI ni. Sebabnya, tak mahu berada dibilik kerana fikiran akan berserabut , asek memikirkan nasib yg tak menentu. Sampaikan tgk Merong Mahawangsa 2x (@_@) hhehe


Alhamdulillah, tercapai cita DR NOR HIDAYAH MD (UKM) , CLASS OF 2011
Sebagai permulaan, semoga aku menjadi doktor/houseman yg selamat utk patient2 aku.

Sekian update ringkas :D

7 comments:

ayu said...

ape lagi..sempena meraikan hari bersejarah, belanja la aku makang! hoho

Hidayah Juta said...

hehe.. okaiss, roger aku bila balik Klate.. kat KL ni xdan doh sbb nak berkemas angkut barang pulang..

fathiyyah said...

soo happy for you!

ayu said...

olos,aku baru jah kelik last week..pahtu xkelik doh sapa bule 5 kot..huhu...meme duk klate ko pahni?

Hidayah Juta said...

fathy: tenkiu, now tggu your turn to be my colleague ;D

ayu: yup2.. aku bercuti 2 bulan kot.. duk klate je xg mana2.. lagipun aku mintak HKB mitok2 la dapat......

redsugarpaper said...

tahniah dr hidayah :)

FARAH ATIQAH said...

tahniah kak dayah.da jadi doktor.sentiasa menjadi doktor yang disenangi oleh semua org.:)

Post a Comment